mål

Ledig tjänst på Östra Skolan

Just nu söker Östra Skolan en pedagog i Bild/Slöjd. Är du intresserad av att ingå i ett team som varje dag arbetar engagerat med att undervisa elever för att säkra deras framtid? Tveka inte sök tjänsten redan idag. Tjänsten är en deltidstjänst på 75 %. Vikariat från 171201 på minst 6 månader. Här hittar du jobbannonsen

Skolinspektionen ger Östra Skolan grönt ljus.

Just nu genomför Skolinspektionen regelbunden tillsyn på samtliga skolor i Malmö, både kommunala och fristående. Efter vår tillsyn har Skolinspektionen beslutat att ge oss grönt på samtliga de områden som ingick i inspektionen. Den genomförda inspektionen innefattar bland annat undervisningskvalitén samt trygghet och studiero. Vi på skolan är självklart väldigt stolta och glada över att vi håller hög kvalité. Hög kvalitet och goda resultat når vi genom att alla medarbetare målmedvetet arbetar med skolutveckling.

Skärmavbild 2017-02-18 kl. 09.42.12

Ansök om plats på Östra Skolan

Nu börjar det bli hög tid att ansöka om plats till åk7 inför läsåret 2017/2018. Vi har en hel del i kö, men samtidigt så vet vi inte hur många det är som aktivt söker en plats hos oss. En del kanske redan har bytt skola. Det är alltid värt att fylla i en intresseanmälan.

Redan i januari kommer vi börja arbeta med vår kölista, då erbjuds först alla syskon en plats, därefter kontaktar vi övriga i kön utifrån ködatum. När man blir uppringd blir man erbjuden ett personligt möte på skolan, vid mötet får man dels se skolan och möjlighet att ställa frågor kring vår verksamhet. Efter det personliga mötet är man redo att ta ett beslut om man verkligen vill börja på Östra Skolan. I mån av plats blir man erbjuden en plats på skolan.

Ansök via länken —> HÄR
Obs! fyll i alla uppgifter.

Så här arbetar vi ….

Det är alltid trevligt när Pedagog Malmö uppmärksammar vårt arbete med att ge våra elever de bästa förutsättningar med att lyckas i skolan. Läs gärna när två av våra pedagoger berättar om hur vi arbetar på Östra Skolan. Några av nycklarna till skolans framgång är det kollegiala samarbetet och det öppna klimatet i kollegiet.

Läs gärna artikeln från Pedagog Malmö  —> HÄR

Jobba hos oss!

Hej

Just nu söker vi vikarier till vår vikariepool. Vill du som studerar till lärare vikarier hos oss? Nu har du möjligheten att få komma in och vikariera på en liten familjär högstadieskola. Ta chansen och
anmäl ditt intresse redan idag, skicka ditt CV till följande mail: info@ostraskolan.se

Östra Skolan – tel 040-6160822

Fantastiska resultat !

mål

Efter fem år har vi nu våren 2016 nått fantastiska resultat. 100  % av våra nior är behöriga till gymnasiet. En smått unik siffra i Malmö stad. Dessutom klarade alla nior minst E på nationella proven i sv, en, ma och religion. Vi ser att vårt hårda arbete med samplanering och sambedömning nu äntligen gett resultat. Ökade resurser till matematikundervisningen samt ett elevnära arbetssätt har också hjälp till att lyfta resultaten. Att vi dessutom är kända för att vara snåla med betygen gör att det är äkta betyg och inga glädjebetyg som döljer sig bakom de 100 %-iga  behörigheten.

Betygsresultat ht-2015 åk 9

Glädjande nog så förbättrar vi även i år våra resultat. Årets niondeklassare höjer sin behörighet från 79% till 84 %. Meritvärdet i åk 9 höjs från 218 till 233 poäng. Vi ser att vårt ihärdiga arbete med språkutvecklande arbete och mattefokus ger utdelning.

Välkomna tillbaka

Då är vi äntligen igång igen efter ett skönt jullov och precis som vanligt drar vi alltid igång vårterminen med att vi har en en idrottsdag på Bellevuestadion
Alla elever fick möjlighet att prova på tennis, badminton och beachvolleyboll.

Vi önskar alla våra elever varmt välkomna tillbaka.

Östra Skolan

Östra Skolan ökar sin måluppfyllelse

IMG_1201

Efter ett hårt arbetande år ser vi nu resultatet av vårt slit! Vi har höjt vår måluppfyllelse med flera procent. Tack för det här läsåret alla fantastiska elever och föräldrar. Vi ses igen i augusti för nya utmaningar.

Balen – 2015

DSC06357

Vi tackar årets nior för en oförglömlig och helt magisk bal. Tack och lycka till med era äventyr.