Sätt ditt barn i kö till Östra Skolan

Sätt ditt barn i kö inför skolstart åk 7 höstterminen 2019 eller till senare år.

Vi rekommenderar er att omgående sätta ert barn i kö inför skolstart i årskurs 7 höstterminen 2019. Vi har ett högt söktryck till vår skola och vill uppmärksamma er om att snarast möjligt fylla i en ansökan.

Till er som har yngre barn och redan vill sätta era barn i kö till vår skola går det även bra. Tänk på att ni själv håller er ansökan uppdaterad med rätt kontaktuppgifter. Ni får en inloggning till er ansökan så att ni enkelt kan gå in er ifyllda ansökan för att uppdatera era uppgifter. Klicka här för att komma till ansökan 

Fler nyheter

Ansökan om plats till Östra Skolan.

På Östra Skolan har vi ett eget kösystem som vi använder i vår antagningsprocess. Du som förälder behöver fylla i ansökan till vår kö här på vår hemsida. Malmö stads skolplaceringsenhet har ett eget kösystem där man gör aktiva val om man vill gå på en kommunal skola. För er som är osäkra på om ni får en plats på Östra Skolan vill vi rekommendera att ni även gör en ansökan till Malmö Stads olika skolenheter.

Till er som vill vet mer om hur vår antagningsprocess går till klicka HÄR
Har ni fler funderingar är ni välkomna att höra av er till oss på skolan.
Tel 040-6160822

Årets fantastiska resultat på Östra Skolan

Vi på Östra Skolan kan konstatera att årets resultat gör oss extremt glada. Våra underbara nior har presterat ett fantastiskt resultat. 95,5 % gymnasiebehörighet är en siffra som vi är väldigt stolta över. Tack till alla elever, vårdnadshavare och pedagoger som ligger bakom vårt fantastiska resultat.

Nu är vi klara med intaget av elever till åk 7.

Nu är vi klara med intaget av elever som till hösten ska börja i åk 7. Ni som inte har fått en plats kvarstår i vår kö.

Skolstart åk 7, hösten 2018

Välkomna till Östra Skolan

I månadsskiftet november december påbörjar vi arbetet med vår elevkö inför skolstarten i åk 7 höstterminen 2018. Totalt finns där 48 platser att tillsätta, vi kommer att ta in två klasser med 24 st elever i vardera klass. Först tillsätter vi platser med syskonförtur, därefter fyller vi på med elever från vår elevkö. Beroende på vilket ködatum ni har blir ni inbjudna till ett personligt möte, vid mötet får ni en rundvisning på skolan och samtidigt möjlighet att ställa frågor som ni eventuellt har. Hela processen med att tillsätta alla platser tar tid, framåt vårkanten 2018 brukar alla platser vara tillsatta.

 

Skolinspektionen ger Östra Skolan grönt ljus.

Just nu genomför Skolinspektionen regelbunden tillsyn på samtliga skolor i Malmö, både kommunala och fristående. Efter vår tillsyn har Skolinspektionen beslutat att ge oss grönt på samtliga de områden som ingick i inspektionen. Den genomförda inspektionen innefattar bland annat undervisningskvalitén samt trygghet och studiero. Vi på skolan är självklart väldigt stolta och glada över att vi håller hög kvalité. Hög kvalitet och goda resultat når vi genom att alla medarbetare målmedvetet arbetar med skolutveckling.

Skärmavbild 2017-02-18 kl. 09.42.12

Ansök om plats på Östra Skolan

Nu börjar det bli hög tid att ansöka om plats till åk7 inför läsåret 2017/2018. Vi har en hel del i kö, men samtidigt så vet vi inte hur många det är som aktivt söker en plats hos oss. En del kanske redan har bytt skola. Det är alltid värt att fylla i en intresseanmälan.

Redan i januari kommer vi börja arbeta med vår kölista, då erbjuds först alla syskon en plats, därefter kontaktar vi övriga i kön utifrån ködatum. När man blir uppringd blir man erbjuden ett personligt möte på skolan, vid mötet får man dels se skolan och möjlighet att ställa frågor kring vår verksamhet. Efter det personliga mötet är man redo att ta ett beslut om man verkligen vill börja på Östra Skolan. I mån av plats blir man erbjuden en plats på skolan.

Ansök via länken —> HÄR
Obs! fyll i alla uppgifter.

Så här arbetar vi ….

Det är alltid trevligt när Pedagog Malmö uppmärksammar vårt arbete med att ge våra elever de bästa förutsättningar med att lyckas i skolan. Läs gärna när två av våra pedagoger berättar om hur vi arbetar på Östra Skolan. Några av nycklarna till skolans framgång är det kollegiala samarbetet och det öppna klimatet i kollegiet.

Läs gärna artikeln från Pedagog Malmö  —> HÄR

Jobba hos oss!

Hej

Just nu söker vi vikarier till vår vikariepool. Vill du som studerar till lärare vikarier hos oss? Nu har du möjligheten att få komma in och vikariera på en liten familjär högstadieskola. Ta chansen och
anmäl ditt intresse redan idag, skicka ditt CV till följande mail: info@ostraskolan.se

Östra Skolan – tel 040-6160822

Fantastiska resultat !

mål

Efter fem år har vi nu våren 2016 nått fantastiska resultat. 100  % av våra nior är behöriga till gymnasiet. En smått unik siffra i Malmö stad. Dessutom klarade alla nior minst E på nationella proven i sv, en, ma och religion. Vi ser att vårt hårda arbete med samplanering och sambedömning nu äntligen gett resultat. Ökade resurser till matematikundervisningen samt ett elevnära arbetssätt har också hjälp till att lyfta resultaten. Att vi dessutom är kända för att vara snåla med betygen gör att det är äkta betyg och inga glädjebetyg som döljer sig bakom de 100 %-iga  behörigheten.

Betygsresultat ht-2015 åk 9

Glädjande nog så förbättrar vi även i år våra resultat. Årets niondeklassare höjer sin behörighet från 79% till 84 %. Meritvärdet i åk 9 höjs från 218 till 233 poäng. Vi ser att vårt ihärdiga arbete med språkutvecklande arbete och mattefokus ger utdelning.