Betygsresultat ht-2015 åk 9

Glädjande nog så förbättrar vi även i år våra resultat. Årets niondeklassare höjer sin behörighet från 79% till 84 %. Meritvärdet i åk 9 höjs från 218 till 233 poäng. Vi ser att vårt ihärdiga arbete med språkutvecklande arbete och mattefokus ger utdelning.

 

Fler nyheter

Sök plats till åk 7 på Östra Skolan!

Till er som önskar en skolplacering på Östra Skolan i åk 7 (födda 2007) med skolstart hösten 2020. Gör er ansökan redan idag. Gör din ansökan – HÄR 

Östra Skolan ingår inte det kommunala skolvalet, utan vi hanterar vår antagning via inkomna ansökningar här på vår hemsida. Du som vårdnadshavare kan redan nu ansöka om en plats till Östra Skolan oavsett vilket startår ditt barn har. Har du ett barn som t.ex är fött 2007 kan du redan nu sätta ditt barn i kö till åk 7 höstterminen 2020. Det samma gälla andra födelseår. Däremot är det viktigt att du i din ansöka fyller i vilket år ditt barn ska börja i åk 7.

Tänk även på att vi på skolan erbjuder två alternativ till moderna språk. Tyska eller spanska. Det är bra och veta detta inför en eventuell skolstart i åk 7 på Östra Skolan.

Operation Dagsverke 2019

Östra Skolan kommer att delta vid Unicefs inledande konferens i Stockholm. Tanken är att våra elevrepresentanter åker med till Stockholm för att inspireras inför vårt lokala arbete på skolan. Årets tema handlar om naturkatastrofer och klimatförändringar i Filippinerna.  Läs mer om Operation Dagsverke – HÄR

Nu är vi igång med antagningsprocessen

Vårt arbete med att tillsätta platser för elever som ska börja i åk 7 hösten 2019 är nu igång. Vi har hunnit träffa alla elever med syskonförtur. Nu påbörjas arbetet med att bjuda in er som köar till vår skola. Här utgår vi från ert ködatum. Vi börjar kontakta de familjer som har köat längst. Ni erbjuds en personlig träff på skolan där ni dels kommer få se skolans lokaler och ställa de frågor som ni funderar på.
Vi ber som köar till skolan att invänta vårt telefonsamtal.

Östra Skolan

Ansökan om plats till Östra Skolan.

På Östra Skolan har vi ett eget kösystem som vi använder i vår antagningsprocess. Du som förälder behöver fylla i ansökan till vår kö här på vår hemsida. Malmö stads skolplaceringsenhet har ett eget kösystem där man gör aktiva val om man vill gå på en kommunal skola. För er som är osäkra på om ni får en plats på Östra Skolan vill vi rekommendera att ni även gör en ansökan till Malmö Stads olika skolenheter.

Till er som vill vet mer om hur vår antagningsprocess går till klicka HÄR
Har ni fler funderingar är ni välkomna att höra av er till oss på skolan.
Tel 040-6160822

Årets fantastiska resultat på Östra Skolan

Vi på Östra Skolan kan konstatera att årets resultat gör oss extremt glada. Våra underbara nior har presterat ett fantastiskt resultat. 95,5 % gymnasiebehörighet är en siffra som vi är väldigt stolta över. Tack till alla elever, vårdnadshavare och pedagoger som ligger bakom vårt fantastiska resultat.

Nu är vi klara med intaget av elever till åk 7.

Nu är vi klara med intaget av elever som till hösten ska börja i åk 7. Ni som inte har fått en plats kvarstår i vår kö.

Sätt ditt barn i kö till Östra Skolan

Sätt ditt barn i kö inför skolstart åk 7 höstterminen 2019 eller till senare år.

Vi rekommenderar er att omgående sätta ert barn i kö inför skolstart i årskurs 7 höstterminen 2019. Vi har ett högt söktryck till vår skola och vill uppmärksamma er om att snarast möjligt fylla i en ansökan.

Till er som har yngre barn och redan vill sätta era barn i kö till vår skola går det även bra. Tänk på att ni själv håller er ansökan uppdaterad med rätt kontaktuppgifter. Ni får en inloggning till er ansökan så att ni enkelt kan gå in er ifyllda ansökan för att uppdatera era uppgifter. Klicka här för att komma till ansökan 

Skolstart åk 7, hösten 2018

Välkomna till Östra Skolan

I månadsskiftet november december påbörjar vi arbetet med vår elevkö inför skolstarten i åk 7 höstterminen 2018. Totalt finns där 48 platser att tillsätta, vi kommer att ta in två klasser med 24 st elever i vardera klass. Först tillsätter vi platser med syskonförtur, därefter fyller vi på med elever från vår elevkö. Beroende på vilket ködatum ni har blir ni inbjudna till ett personligt möte, vid mötet får ni en rundvisning på skolan och samtidigt möjlighet att ställa frågor som ni eventuellt har. Hela processen med att tillsätta alla platser tar tid, framåt vårkanten 2018 brukar alla platser vara tillsatta.

 

Skolinspektionen ger Östra Skolan grönt ljus.

Just nu genomför Skolinspektionen regelbunden tillsyn på samtliga skolor i Malmö, både kommunala och fristående. Efter vår tillsyn har Skolinspektionen beslutat att ge oss grönt på samtliga de områden som ingick i inspektionen. Den genomförda inspektionen innefattar bland annat undervisningskvalitén samt trygghet och studiero. Vi på skolan är självklart väldigt stolta och glada över att vi håller hög kvalité. Hög kvalitet och goda resultat når vi genom att alla medarbetare målmedvetet arbetar med skolutveckling.

Skärmavbild 2017-02-18 kl. 09.42.12

Ansök om plats på Östra Skolan

Nu börjar det bli hög tid att ansöka om plats till åk7 inför läsåret 2017/2018. Vi har en hel del i kö, men samtidigt så vet vi inte hur många det är som aktivt söker en plats hos oss. En del kanske redan har bytt skola. Det är alltid värt att fylla i en intresseanmälan.

Redan i januari kommer vi börja arbeta med vår kölista, då erbjuds först alla syskon en plats, därefter kontaktar vi övriga i kön utifrån ködatum. När man blir uppringd blir man erbjuden ett personligt möte på skolan, vid mötet får man dels se skolan och möjlighet att ställa frågor kring vår verksamhet. Efter det personliga mötet är man redo att ta ett beslut om man verkligen vill börja på Östra Skolan. I mån av plats blir man erbjuden en plats på skolan.

Ansök via länken —> HÄR
Obs! fyll i alla uppgifter.