Information om antagningsprocessen till åk 7, läsåret 2021.

Under hösten kommer vi påbörja antagningsprocessen till årskurs 7 för läsåret 2021/2022. Först tillsätts platser till elever som har syskonförtur. Därefter kontaktar vi vårdnadshavare till elever som har längst kötid. Alla som blir kontaktade erbjuds ett personligt möte på skolan, där ni dels få se skolans lokaler och möjlighet att få svar på de frågor som ni eventuellt har. Antagningsprocessen pågår under våren 2021 tills alla 48 platser är tillsatta.

Fler nyheter

Sök plats till åk 7 på Östra Skolan!

Till er som önskar en skolplacering på Östra Skolan i åk 7 (födda 2008) med skolstart hösten 2021. Gör er ansökan redan idag. Gör din ansökan – HÄR 

Östra Skolan ingår inte det kommunala skolvalet, utan vi hanterar vår antagning via inkomna ansökningar här på vår hemsida. Du som vårdnadshavare kan redan nu ansöka om en plats till Östra Skolan oavsett vilket startår ditt barn har. Har du ett barn som t.ex är fött 2008 kan du redan nu sätta ditt barn i kö till åk 7 höstterminen 2021. Det samma gälla andra födelseår. Däremot är det viktigt att du i din ansöka fyller i vilket år ditt barn ska börja i åk 7.

Tänk även på att vi på skolan erbjuder två alternativ till moderna språk, tyska eller spanska. Det är bra och veta detta inför en eventuell skolstart i åk 7 på Östra Skolan.

Välkomna tillbaka!

Då var sommarlovet över för denna gången. Vi hoppas att ni har haft en skön ledighet. Skolan har under sommaren känts tom och tyst, äntligen så har skolans lokaler fyllts med elever som sprider ny energi. Tillsammans har vi ett nytt läsår framför oss, låt oss gemensamt göra det till ett positivt och bra läsår.

Till alla våra nya elever i åk 7, välkomna till Östra Skolan. Att både byta skola och börja på högstadiet är stora förändringar på en och samma gång. Alla skolor har sin egen kultur och på vår skola så är det extra viktigt att alla trivs på skolan, det är därför allas ansvar att se till att alla trivs och känner sig trygga på skolan. Vår kultur på skolan bygger på en ömsesidig respekt, där alla får vara en del av helheten.

Häng med! nu kör vi.

 

Östra Skolan önskar alla en trevlig sommar.


Årets avgångsklasser i årskurs 9 

Då var det äntligen sommarlov. Vi på Östra Skolan vill tacka alla våra elever, vårdnadshavare och medarbetare för ett fantastiskt läsår. Trots den oväntade utmaningen med en pandemi så är vi väldigt nöjda med årets resultat. Den nästan hundraprocentiga måluppfyllelsen som våra elever kämpat för är vi väldigt stolta över. Det är tillsammans vi har lyckats nå dessa toppenresultat.

Ta nu hand om er och ha ett riktigt skönt lov.

Glad sommar!

Status för antagningen inför nästa läsår

Vi har inlett vår antagningsprocess inför skolstart ht-2020 åk 7. Först träffar vi våra syskonbarn, därefter träffar vi de som har köat längst till vår skola. Vi ringer er för att boka in en tid till ett personligt möte. Skulle ni ha ett missat samtal från 040-6160822, då har vi sökt er. Vänligen kontakta oss om ni har ett missat samtal från oss. Ni kan alltid maila oss om ni undrar något.
Mail: info@ostraskolan.se

Jobba hos oss?

Jobba på Östra Skolan
Medarbetarna är vår främsta styrka. Vi vill utveckla framtidens samhällsmedborgare genom våra duktiga pedagoger och medarbetare. Vill du hänga med på vår resa? Just nu söker vi en heltid Ma/No och Eng/Ty-lärare. Den sistnämnda tjänsten kan varieras med andra sidoämnen.  Läs mer om tjänsterna via länkarna eller maila din ansökan till info@ostraskolan.se 

Sök tjänsten redan idag!
Länk till Eng/Ty eller något So-ämne –> HÄR 
Länk till Ma/No —> HÄR 

Operation Dagsverke 2019

Östra Skolan kommer att delta vid Unicefs inledande konferens i Stockholm. Tanken är att våra elevrepresentanter åker med till Stockholm för att inspireras inför vårt lokala arbete på skolan. Årets tema handlar om naturkatastrofer och klimatförändringar i Filippinerna.  Läs mer om Operation Dagsverke – HÄR

Nu är vi igång med antagningsprocessen

Vårt arbete med att tillsätta platser för elever som ska börja i åk 7 hösten 2019 är nu igång. Vi har hunnit träffa alla elever med syskonförtur. Nu påbörjas arbetet med att bjuda in er som köar till vår skola. Här utgår vi från ert ködatum. Vi börjar kontakta de familjer som har köat längst. Ni erbjuds en personlig träff på skolan där ni dels kommer få se skolans lokaler och ställa de frågor som ni funderar på.
Vi ber som köar till skolan att invänta vårt telefonsamtal.

Östra Skolan

Ansökan om plats till Östra Skolan.

På Östra Skolan har vi ett eget kösystem som vi använder i vår antagningsprocess. Du som förälder behöver fylla i ansökan till vår kö här på vår hemsida. Malmö stads skolplaceringsenhet har ett eget kösystem där man gör aktiva val om man vill gå på en kommunal skola. För er som är osäkra på om ni får en plats på Östra Skolan vill vi rekommendera att ni även gör en ansökan till Malmö Stads olika skolenheter.

Till er som vill vet mer om hur vår antagningsprocess går till klicka HÄR
Har ni fler funderingar är ni välkomna att höra av er till oss på skolan.
Tel 040-6160822

Årets fantastiska resultat på Östra Skolan

Vi på Östra Skolan kan konstatera att årets resultat gör oss extremt glada. Våra underbara nior har presterat ett fantastiskt resultat. 95,5 % gymnasiebehörighet är en siffra som vi är väldigt stolta över. Tack till alla elever, vårdnadshavare och pedagoger som ligger bakom vårt fantastiska resultat.

Nu är vi klara med intaget av elever till åk 7.

Nu är vi klara med intaget av elever som till hösten ska börja i åk 7. Ni som inte har fått en plats kvarstår i vår kö.