Senaste nytt

Det händer mycket på Östra skolan. Här är det senaste!

Dags att byta skola?

Östra Skolan ingår inte i det kommunal skolvalet. Till Östra Skolan kan du närsomhelst ansöka om en plats. Skolan har följande årskurser 7, 8 och 9.  Det går bra och ansöka till alla våra årskurser, men störst chans till en plats är om du ansöker inför skolstart i åk 7. Inför varje hösttermin tar vi in 48 st nya elever till årskurs 7. Du ansöker om en plats via ett ansökningsformulär här på vår hemsida.
Klicka här för att komma till ansökningssidan.

 

Information om antagningsprocessen till åk 7, läsåret 2022.

Vi har nu påbörjat antagningsprocessen till årskurs 7 för läsåret 2022/2023. Först tillsätts platser till elever som har syskonförtur. Därefter kontaktar vi vårdnadshavare till elever som har längst kötid. Alla som blir kontaktade erbjuds ett personligt möte på skolan, där ni dels få se skolans lokaler och möjlighet att få svar på de frågor som ni eventuellt har. Antagningsprocessen pågår under våren 2022 tills alla 48 platser är tillsatta.

Östra Skolan har ett eget kösystem som vi använder i vår antagningsprocess. Du som förälder behöver fylla i ansökan till vår kö här på vår hemsida. Malmö stads skolplaceringsenhet har ett eget kösystem där man gör aktiva val om man vill gå på en kommunal skola.

Obs! vi rekommenderar att ni även gör en ansökan till Malmö Stads olika skolenheter eftersom vi inte på förhand vet vilka elever som blir erbjudna en plats på Östra Skolan. Klicka här för att komma till Malmö stads skolval.

Till er som vill vet mer om hur vår antagningsprocess går till klicka HÄR
Har ni fler funderingar är ni välkomna att höra av er till oss på skolan.
Tel 040-6160822

Östra Skolan fyller 10 år

Idag den 22 aug 2021 är det exakt 10 år sen Östra Skolan öppnades. Vi vill passa på och tacka alla medarbetare, elever och vårdnadshavare som skapat och som än idag förvaltar det som skapades för 10 år sen på bästa sätt. / Grattis – Östra Skolan ❤️

Äntligen sommarlov.

Då var läsåret slut och vi kan konstatera att det har varit det märkligaste läsåret som vi någonsin varit med om. Trots allt vad det inneburit med att leva och verka under en pandemi, både för eleverna men också för oss personal, har vi klarat oss bra. Nu är dags och gå på sommarlov och vi hoppas att alla får ta igen lite av allt det som de missat under året; umgås med släktingar som de inte fått träffa på länge, resa och ägna sig åt aktiviteter som varit inställda. Se nu till att ni njuter extra mycket av ert sommarlov. Det är ni värda. 

Skolan startar igen den 17/8
Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

Sök plats till åk 7 på Östra Skolan!

Till er som önskar en skolplacering på Östra Skolan i åk 7 (födda 2008) med skolstart hösten 2021. Gör er ansökan redan idag. Gör din ansökan – HÄR 

Östra Skolan ingår inte det kommunala skolvalet, utan vi hanterar vår antagning via inkomna ansökningar här på vår hemsida. Du som vårdnadshavare kan redan nu ansöka om en plats till Östra Skolan oavsett vilket startår ditt barn har. Har du ett barn som t.ex är fött 2008 kan du redan nu sätta ditt barn i kö till åk 7 höstterminen 2021. Det samma gälla andra födelseår. Däremot är det viktigt att du i din ansöka fyller i vilket år ditt barn ska börja i åk 7.

Tänk även på att vi på skolan erbjuder två alternativ till moderna språk, tyska eller spanska. Det är bra och veta detta inför en eventuell skolstart i åk 7 på Östra Skolan.

Välkomna tillbaka!

Då var sommarlovet över för denna gången. Vi hoppas att ni har haft en skön ledighet. Skolan har under sommaren känts tom och tyst, äntligen så har skolans lokaler fyllts med elever som sprider ny energi. Tillsammans har vi ett nytt läsår framför oss, låt oss gemensamt göra det till ett positivt och bra läsår.

Till alla våra nya elever i åk 7, välkomna till Östra Skolan. Att både byta skola och börja på högstadiet är stora förändringar på en och samma gång. Alla skolor har sin egen kultur och på vår skola så är det extra viktigt att alla trivs på skolan, det är därför allas ansvar att se till att alla trivs och känner sig trygga på skolan. Vår kultur på skolan bygger på en ömsesidig respekt, där alla får vara en del av helheten.

Häng med! nu kör vi.

 

Östra Skolan önskar alla en trevlig sommar.


Årets avgångsklasser i årskurs 9 

Då var det äntligen sommarlov. Vi på Östra Skolan vill tacka alla våra elever, vårdnadshavare och medarbetare för ett fantastiskt läsår. Trots den oväntade utmaningen med en pandemi så är vi väldigt nöjda med årets resultat. Den nästan hundraprocentiga måluppfyllelsen som våra elever kämpat för är vi väldigt stolta över. Det är tillsammans vi har lyckats nå dessa toppenresultat.

Ta nu hand om er och ha ett riktigt skönt lov.

Glad sommar!

Status för antagningen inför nästa läsår

Vi har inlett vår antagningsprocess inför skolstart ht-2020 åk 7. Först träffar vi våra syskonbarn, därefter träffar vi de som har köat längst till vår skola. Vi ringer er för att boka in en tid till ett personligt möte. Skulle ni ha ett missat samtal från 040-6160822, då har vi sökt er. Vänligen kontakta oss om ni har ett missat samtal från oss. Ni kan alltid maila oss om ni undrar något.
Mail: info@ostraskolan.se

Jobba hos oss?

Jobba på Östra Skolan
Medarbetarna är vår främsta styrka. Vi vill utveckla framtidens samhällsmedborgare genom våra duktiga pedagoger och medarbetare. Vill du hänga med på vår resa? Just nu söker vi en heltid Ma/No och Eng/Ty-lärare. Den sistnämnda tjänsten kan varieras med andra sidoämnen.  Läs mer om tjänsterna via länkarna eller maila din ansökan till info@ostraskolan.se 

Sök tjänsten redan idag!
Länk till Eng/Ty eller något So-ämne –> HÄR 
Länk till Ma/No —> HÄR 

Operation Dagsverke 2019

Östra Skolan kommer att delta vid Unicefs inledande konferens i Stockholm. Tanken är att våra elevrepresentanter åker med till Stockholm för att inspireras inför vårt lokala arbete på skolan. Årets tema handlar om naturkatastrofer och klimatförändringar i Filippinerna.  Läs mer om Operation Dagsverke – HÄR